Hialurom Hondro® injekció

Térhálósított hialuronsav-kondroitin mátrix

A HIALUROM HONDRO® természetes hatóanyagai (hialuronsav, kondroitin-szulfát) együttesen, egymás hatását erősítve fejtik ki hatásukat. Ennek következtében a porc további kopása csökken, vagy megszűnik, alkalmazása javítja a porc mechanikai tulajdonságait.

 • Kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz, ezért 100%-ban biohasznosul.
 • Magas molekulatömegű (3 millió Dalton) hialuronsav (a magas molekulatömeg biztosítja a megfelelő gyulladáscsökkentést).
 • A kiemelkedően magas hatóanyagtartalomnak (összesen 150mg/3ml) köszönhetően egy injekció biztosítja a kezelést, így biztonságosabb és kényelmesebb a páciens számára.
 • Hosszú hatástartam. A kondroitin-szulfát keresztkötés (cross-link) ellenállóbbá teszi a hialuronsavat a természetes lebontással szemben. Így hosszabb ideig marad aktív az ízületben.
 • Fokozatosan alakul ki a végleges hatása.
 • A természetes keresztkötéssel létrehozott új gélnek lényegesen jobb kenési és lökéselnyelő tulajdonságai vannak, mint a hialuronsavnak önmagában.
Egészségpénztárra elszámolható!

... hogy lépést tudjon tartani!

Mi az artrózis?

A artózis a leggyakoribb ízületi betegség, a porcszövet elsődleges pusztulása.

A legújabb szakmai szemlélet szerint az artrózis nem tekinthető egyszerű „kopásos” betegségnek, inkább egy komplex, mechanikai hatásokkal összefüggő sejtbiológiai és biokémiai folyamat. Hatására az ízületi folyadék elveszíti kenő és rezgéscsillapító képességét, a porc elpusztul és a csontvégek egymáshoz érve fájdalmat okoznak, továbbá gyulladásos anyagok szabadulnak fel, amelyek tovább rontják a kialakult állapotot, gátolják a gyógyulást, az egészséges porcállomány felépülését.

Az artrózis jellemzői

 • Ízületi merevség a mozgás kezdetekor
 • Fájdalom a mozgás teljes időtartamában
 • Ízületi fájdalom az időjárás változásakor
 • Az ízületi rés beszűkülése
 • Csökkenő ízületi mozgástartomány
 • Megváltozik az ízületi porc szerkezete, keménysége, rugalmassága
 • Megváltozik az ízületi folyadék szerkezete, csökken a kenő- és rezgéscsillapító hatása
 • Az artrózisos ízület kopásra hajlamos

... hogy lépést tudjon tartani!

HIALUROM HONDRO® az ízületi folyadék átmeneti helyettesítőjeként és kiegészítőjeként hat. Csökkenti az ízületi fájdalmat, javítja az ízületi mobilitást és porcvédő hatással rendelkezik.

A hialuronsav a porc és az ízületi folyadék fő összetevője, amely a viszkoelasztikus és rheológiai tulajdonságai által az ízület kenéséért és mechanikai csillapításáért (tompításáért) felel. Csökkenti az ízfelszínek közti súrlódást és megóvja a lágy szöveteket a mozgás általi traumáktól, mint egy „lökéscsillapító” szerepet betöltve.

Az artrózisos (osteoarthrosis) betegekben az ízületi belhártya és a porcsejtek károsodása (zavara) miatt csökken az ízületi folyadékban található hialuronsav mennyisége és minősége. Az ízületi felszínek védelme ezért erősen romlik, a porc sérülékennyé válik, és a súrlódás és a kompresszió hatására szerkezete károsodik.

A kondroitin-szulfát egy glükózaminoglikán, mely a porc alapállományának kiemelten fontos strukturális összetevője. Egy speciális interkakció révén a kondroitin-szulfát kersztkötő egységként térhálósítja a hialuronsavat, jelentősen optimizálva annak fizikai jellemzőit és szervezeten belüli életidejét. További in vitro tanulmányok szerint a kondroitin-szulfát gátolja a porc lebontásáért leginkább felelős enzimeket (mátrix-metalloproteáz, aggrekanáz). A kondroitin-szulfát szintén gátolja a gyulladás kialakulásáért felelős faktorok keletkezését. Ezen adatok alátámasztják a megfigyelt klinikai hatását mely szerint az osteoartritis lassú-hatású tünetmódosítójaként fájdalomcsökkentő és az ízületi funkciókat javító hatással rendelkezik.

Speciális fejlesztésnek köszönhetően a HIALUROM HONDRO® hasonló elaszticitás/viszkozitás aránnyal rendelkezik mint az egészséges ízületi folyadék.

Hogyan kell alkalmazni a HIALUROM HONDRO®-t?

A HIALUROM HONDRO®-t az ízületi résbe történő injektálással egyszeri kezelésként kell alkalmazni. A kezelés végleges hatása jellemzően pár hét alatt alakul ki. Az injekció terápiás hatástartamát több tényező befolyásolja (az artrózis súlyossága. a beteg életmódja, általános állapota, életkora ,genetikai profilja stb.) A terápia ismétlésének időpontját a kezelőorvos határozza meg.

Figyelmeztetések

 • A HIALUROM HONDRO® orvostechnikai eszköz. Kizárólag orvosi felhasználásra!
 • Az injekció beadását követő 48 órában a megerőltető fizikai tevékenység kerülendő!
 • Megnövelt napi folyadékbevitel ajánlott!
 • A kezelést követően, a magas hatóanyag-tartalomnak köszönhetően átmeneti reakciók léphetnek fel: bőrpír, feszítő, égő érzés, fájdalom, melyek a kezelt ízület hűtésével enyhülnek, és jellemzően 1-3 napon belül megszűnnek.

A HIALUROM HONDRO® PFS GMP (Good Manufacturing Practice) és ISO 13485 szabvány szerint készül. Magas minőségű összetevőket tartalmazó CE megfelelőségi jelölésű rendszerként van bejegyezve az Európai Unió 93/42 EGK direktívája szerint.

... hogy lépést tudjon tartani!