Hialurom Tendon® injekció

Természetes hatóanyagot tartalmazó viszkoelasztikus gél

INNOVÁCIÓ A FÁJDALMAS ÍNGYULLADÁSOK KEZELÉSÉBEN

 • Gyorsan és tartósan csökkenti a fájdalommal társuló tüneteket.
 • Nem károsítja az ín rostszerkezetét mint például a lokális, szteroid tartalmú injekciók.
 • Visszaadja az ízületek mozgásképességét.
 • Javítja az életminőséget.
Egészségpénztárra elszámolható!

... hogy lépést tudjon tartani!

Mi az ínak szerepe a szervezetben?

Az inak kötőszöveti rostok (tömöttrostos kötőszövet), amelyek összekötik az izmokat a csontokkal. Az inak közvetítik az erőátvitelt az izmok és a csontok között, hozzák mozgásba az ízületeket. Az ízületek felett áthaladó inakat ínhüvely veszi körül. Az egészséges ínhüvelyt kitöltő folyadék hasonló összetételű, mint az ízületi folyadék, és az inak ínhüvelyen belüli csúszását támogatja, valamint transzportközegként részt vesz az ín táplálásában.

Mi az íngyulladás?

Az íngyulladás egy ínakat érintő betegség, amelynek degeneratív (kopásos) vagy az ízületek helytelen vagy túlterheléséből, vagy ficamból eredő okai lehetnek. Az íngyulladás fájdalommal és gyengeséggel jár, megnehezítve az érintett ízület szabad mozgását.

A nem kezelt íngyulladás az ín károsodásához, esetleg ínszakadáshoz vezethet. Az ínszalagszakadás heves fájdalommal és mozgáskieséssel járhat együtt. Gyakran csak sebészeti úton gyógyítható.

Az íngyulladások legyakoribb panaszai

 • Váll fájdalom
 • Sarok fájdalom (sarkantyú)
 • Achilles-ín fájdalma
 • Könyök külső oldalának fájdalma (teniszkönyök)
 • Könyök belső oldalának fájdalma (golfkönyök)
 • Tibiális ideg szindróma
 • Térd fájdalom (ugrótérd)
 • Csípő fájdalom (trochanter tendinopátia)
Melyek az íngyulladás kialakulásának leggyakoribb helyei?

Az ínbántalmak leggyakrabban a test olyan területein alakulnak ki, amelyek kiemelten nagy terhelésnek vannak kitéve. Ez különösen az ínhüvellyel rendelkező inak esetében igaz.

... hogy lépést tudjon tartani!

A HIALUROM TENDON® a fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal járó íngyulladások kezelésére szolgáló steril, viszkózus Nátrium-hialuronátot (hialuronsav) és mannitolt* tartalmazó oldat, előretöltött fecskendőben.

* A mannitol a gyógyászatban széleskörűen használt természetes, többértékű alkohol. Védi a hialuronsavat az oxigén szabadgyökök károsító hatásával szemben, így jelentősen megnöveli a hialuronsav hatásos aktív idejét.

Hogyan fejti ki a hatását a HIALUROM TENDON® injekció?

A viszkoelasztikus és kenési tulajdonságai által a HIALUROM TENDON® injekció fenntartja az inak csúszását, és biztosítja az élettani gyógyulási folyamatot. Ezen felül, a makromolekuláris térhálós szerkezete által, csökkenti a gyulladásos sejtek és molekulák átjutását, megfelelő környezetet teremtve a gyógyuláshoz.

A HIALUROM TENDON® injekció a fájdalomérzékelő receptorok blokkolásával csökkenti a fájdalmat, és kiszélesíti a mozgáshatárokat. A fájdalom és gyulladáscsökkentő hatása fokozatosan alakul ki, és tartósan, hosszú hónapokig megmarad.

Hogyan kell alkalmazni a HIALUROM TENDON® injekciót?

A HIALUROM TENDON® injekciót két alkalommal (hetente egy injekció) kell alkalmazni. Egyszerre több ín is kezelhető. A kezelések szükség szerint megismételhetők.
Az injekciót ínhüvelybe, bursába vagy magába az ínba kell alkalmazni. Mindkét esetben az ín mozgatása által a hialuronsav szétterjed a környezetében.

A HIALUROM TENDON® injekció orvostechnikai eszköz. Kizárólag orvosi felhasználásra!

A HIALUROM TENDON® PFS GMP (Good Manufacturing Practice) és ISO 13485 szabvány szerint készül. Magas minőségű összetevőket tartalmazó CE megfelelőségi jelölésű rendszerként van bejegyezve az Európai Unió 93/42 EGK direktívája szerint.

... hogy lépést tudjon tartani!